Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, W9, Winter recepten
Vegetarische nasi met prei en ei
Ingrediënten nasi met prei en ei
Voor 2 personen
Nasi zonder vlees
* (Pandang) rijst naar behoefte
* 1 grote ui
* 2 preien
* 2 tenen knoflook
* 2 eieren
Verder
* 2 tl komijn
* 1 el kurkuma
* 1 el koriander
* 2 tl gemberpoeder
* Peper en zout naar behoefte
* Klein scheutje vegetarische ketjap
* 2 el kokosolie om te bakken
* Vegetarische sambal, gefrituurde uitjes en augurk
Bereiding vegetarische nasi
1. Eerst zet je de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het best gebruik je koude rijst die je eerder gekookt hebt.
3. Daarna schil en snipper de je ui, was en snijd de prei en snipper de knoflook.
4. Fruit eerst alleen de uitjes in een pan glazig en voeg dan de prei toe. Fruit deze eventjes mee tot de prei iets geslonken is.
5. Vervolgens voeg je de knoflook en alle kruiden toe en laat je ze ook even mee bakken.
6. Voeg nu de rijst toe aan de prei en bak alles nog eens goed door.
7. Blijf roeren.
9. Breng nog verder op smaak met peper, zout en een scheutje ketjap.
10. Bak ten slotte de eieren zoals je ze lekker vindt en leg die op de vegetarische nasi.
Eet smakelijk 🙂