Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Vleesvervangers, W9, Winter recepten
Vegetarische Shepherd’s pie recept maar dan anders
AH zonde om weg te gooien en zo kwam ik thuis met iets wat ik normaal nooit koop: Mexico melange 😉
En dat is dan doperwtjes, paprika en mais gemengd 🙂 Maar goed, wat maak je ermee? Ik had nog pastinaak en dit is het resultaat. Echt héérlijk vonden wij.
Ook een goed recept om van te voren te maken of te preppen, je hoeft het dan alleen nog in de oven te zetten.
Ingrediënten voor het vegetarische Shepherd’s pie recept
Voor 2 personen
Pastinaak puree
* 2 dikke pastinaken of 3 kleinere
* Boter
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Vegetarische Shepherd’s pie
* 1 pak speckjes
* 1 ui
* 2 knoflook
* 1 el bloem
* Zak diepvries Mexico melange
* 2 tl gedroogde rozemarijn
* 1 dikke el curry kruiden ketchup
* Maggi bouillonblokje of poeder
* 2 volkoren beschuiten
Bereiding van de pastinaak puree
1. Eerst schil, was en snijd je de pastinaak in plakjes.
2. Dan kook/stoom je de pastinaak gaar.
Bereiding van de vegetarische Shepherd’s pie
Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Eerst schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in plakjes.
4. Daarna laat je een pan heet worden met olie, verlaag de temperatuur en bak hierin de ui.
5. Tik intussen met iets zwaars op de knoflook waardoor de schil loskomt. Schil dan de knoflook en snijd die fijn.
6. Als de ui zacht wordt bak je de speckjes mee.
7. Dan schuif je dat een beetje aan de kant en bak hier de knoflook een seconde of 30, waarna je de bloem erbij doet. Bak dat ook even mee.
8. Hierna voeg je de Mexico melange toe en breng je het op smaak met de rozemarijn evenals de curry kruiden ketchup, een kopje water, bouillon en peper. Proef even of je de smaak zo ook goed vindt. Laat dit daarna warm worden en een beetje indikken.
Afronden
9. Als het goed is, is je pastinaak nu gaar. Maak er met de rest van de ingrediënten een puree van. Doe de deksel weer op de pan om het warm te houden.
10. Vet dan een ovenschaal licht in en stort hier de Mexico melange in.
11. Verdeel vervolgens de pastinaak puree over de Mexico melange. Hiervoor leg je her en der een schepje en maak het glad met een lepel die je, als het gladstrijken lastig gaat, telkens even in water doopt.
12. Verdeel hier de beschuiten over door ze tegen elkaar ’te raspen’. Zet het nog een minuut of 20 in de oven.
Klaar is vegetarische Shepherd’s pie, eet smakelijk 🙂