Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Vleesvervangers, w29
Vegetarische Slager bitterballen met knolselderijsalade – Zaterdaghap – Vegan
Weggooien is zonde! Dus heb ik deze bitterballen van de Vegetarische Slager meegenomen voor de zaterdaghap. Ik had ze nog nooit gegeten en vond ze lekker. Knolselderij bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11, C en veel K (goed voor je botten en bij Alzheimer). Verder natrium, veel kalium, calcium, veel fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. En ook eiwit en veel vezels. Dit vegan recept is lekker snel klaar.
Voor een milieubewuste keuze, koop je in november knolselderij uit Nederland ❯
Ingrediënten Vegetarische Slager bitterballen met knolselderijsalade
Voor 2 personen
Knolselderijsalade
* Een stuk knolselderij
* 1 appel
* Vegan mayo
* Citroenschil of sap en een snufje suiker
* Ca. 1 tl mosterd
* Scheutje appelazijn
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Verder
* Vegetarische Slager bitterballen
* Frituur olie
* Vegan mayo
* Of ander sausje
Bereiding van de knolselderijsalade
1. Eerst roer je in een kom de mayo evenals de citroenschil, mosterd, azijn en peper goed door elkaar. Verdun het eventueel met wat water.
2. Vervolgens snijd je de knolselderij in plakken, dan schilt het gemakkelijker. Rasp de knolselderij daarna fijn in de kom.
3. Zet intussen de frituurolie op en laat het heet worden.
4. Schil daarna de appel en rasp die in dezelfde kom en roer alles goed door elkaar.
5. In knolselderij zit veel natrium, dus proef als laatste nog even of je zout wilt toevoegen.
Bereiding van de bitterballen
6. Frituur ongeveer 5 ontdooide bitterballen 3 tot 4 minuten op 180°C. Bevroren 4 tot 5 minuten frituren op 180°C.
Tip: hoe weet je wanneer je frituurolie klaar is om te bakken?
Heb jij ook geen frituurpan? Ik check de temperatuur van de olie door de punt van een houten lepel in de hete olie te dippen. Als er belletjes rond de lepel bubbelen is de olie op temperatuur. Verder kun je ook een stukje brood bijvoorbeeld ui gebruiken. Als het niet veel later bruin wordt, dan is de olie klaar voor de bitterballen.
Eet smakelijk 🙂