Aardappelgerechten, DIY, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Paddenstoelen
Vegetarische wraps met bietenhummus en spinazie
Tip: maak er één extra voor je lunch
Ingrediënten vegetarische wraps met bietenhummus en spinazie
Voor 2 personen
Vegetarische wraps
* Wraps
* Groene stuk van een prei
* 4 dikke handen spinazie
* Kiemgroente
* Kruiden roomkaas
* 2 á 3 gekookte aardappelen over van ❯
* Wat olie om in te bakken
* Jachtsaus over van ❯ Als je die niet hebt is zonder ook prima.
Recept bietenhummus
* Gekookte bietjes (deze week in de aanbieding AH)
* Pot 350gr kikkererwten
* 2 el sesamzaad of tahin
* Eventueel een halve el scheutje tamari. Als je dat niet hebt gebruik je (wat meer) zout
* Wat komijnzaad
* Beetje paprikapoeder
* Citroensap naar smaak
* 1 tl provençaalse kruiden
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Aardappelen
1. Als je geen gekookte aardappelen hebt, (schil,) ontpit en was je eerst de aardappelen. Snijd ze in plakjes en stoom/ kook ze snel gaar.
Bereiding van de bietenhummus
2. Eerst spoel je de kikkererwten af in een vergiet en laat het goed uitlekken.
3. Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes met komijnzaad net bruin.
4. Doe daarna de kikkererwten evenals de bietjes, sesamzaad (of tahin), tamari, komijnzaad, paprikapoeder, wat citroensap, provençaalse kruiden en zout en peper in een kom. Maal het vervolgens zo fijn als je wilt met de staafmixer.
5. Proef of je nog wat zout of andere smaakmakers wilt toevoegen. Ik meet nooit zo netjes 😉 maar had ongeveer een halve tl van alles.
Verder met de wraps
6. Snijd vervolgens de prei doormidden. Was eventueel zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
7. Spoel daarna de kiemgroente goed af onder stromend water.
8. Ik had roomkaas gekruid met wat mosterd, peterselie, tijm, oregano, basilicum en dille, maar kant en klare kruidenroomkaas werkt dus net zo goed natuurlijk.
9. Als de aardappelen gaar zijn, laat je een koekenpan heet worden en verhit een scheutje olie. Bak hierin de aardappelen.
10. Leg de wrap er overheen, zodat deze warm en slapper wordt. Dan scheurt het minder snel als je het beleg erop doet.
11. Beleg de wraps dan vervolgens met de roomkaas. Daarop leg je een laag bietenhummus.
12. Intussen schuif je de aardappelen aan de kant en roerbak daar de prei.
13. Leg dan de kiemgroeten op de wraps.
14. Als de prei iets slapjes wordt, roerbak je de spinazie heel kort, tot het net aan slap wordt.
15. Leg ten slotte de prei/ spinazie op de kiemgroenten en daarover de aardappelen als laatste de jachtsaus.
Mjom! Eet smakelijk 🙂