Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Rijst
Veldertjes in mosterdsaus – Vegan
Ingrediënten veldertjes in mosterdsaus
Voor 2 personen
* (Basmati) rijst
* 1 dikke ui
* Klein schijfje verse gember
* Zongedroogde tomaten
* Dikke hand broodkruim
* Scheutje olijfolie
* Ca. 1 tl paprikapoeder
* Snufje foelie
* 1 snuf nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Mosterdzaad poeder
* Glas HAK veldertjes
* Wat peterselie en tijm
* Kleine tl dragon
* Mosterd
Bereiding veldertjes in mosterdsaus
1. Als eerste zet je water op om de rijst in te koken. Doe dat volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna schil, was en snijd je de ui door de helft en in plakjes.
3. Laat dan een pan waar alles in past heet worden en verhit wat olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui tot ze glazig is.
4. Roer regelmatig door de uitjes en denk aan je rijst 😉 schil de gember en hak het fijn.
5. Evenals de zongedroogde tomaten. Roer beide door de uien.
6. Ondertussen meng je de broodkruimels met de paprikapoeder, foelie, nootmuskaat, peper en roer er het mosterdzaad poeder door. (Wanneer je dat niet hebt gebruik je eventueel later wat meer mosterd.) Bakt dit mee met het ui-mengsel.
7. Terwijl dit bakt, giet je de veldertjes af, maar bewaar het vocht, en roer de veldertjes door het ui-mengsel.
8. Was de peterselie en tijm, sla het droog, en haal de blaadjes van de steeltjes. Hak de peterselie eventueel fijner. Bewaar eventueel wat en roer de rest door de veldertjes. Doe iets van het opgevangen vocht erbij, met wat dragon en peper. Proef of je nog zout wilt toevoegen.
9. Als de veldertjes warm zijn schuif je ze met de spatel aan de kant. Zet de warmtebron hoger en giet er langzaam een kopje vocht bij en zeker 2 tl mosterd. Klop dat er door tot het oplost en roer dan de veldertjes door de mosterdsaus. Schenk er zoveel vocht bij dat je een lekker sausje hebt. Laat het weer lekker warm worden en eten maar!
Eet smakelijk 🙂
Tips
- Heb je over? Even met de staafmixer erdoor en met wat rauwkost en augurk hartstikke lekker voor de lunch!
- Lekker met gebakken uitjes, zilveruitjes of augurk.
- Overigens: velderwtjes blijken veldertjes te zijn. Veldertjes zijn geen peulvruchten, maar groente.
Na je maag, ook je huid verwennen?