Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, W7
Met velderwtjes gevulde paprika, knolselderij puree met pompoen – Vegan
Ingrediënten met velderwtjes gevulde paprika en
knolselderij puree met pompoen
Voor 2 personen
Met velderwtjes gevulde paprika
* 2 paprika’s
* Bak olie
* 3 middelgrote uien
* 2 prei stengels
* 2 tenen knoflook
* Beetje suiker (of vlierbloesemsiroop)
* 1/2 tl Keltisch zout
* Vers gemalen zwarte peper
* 1 el masala
* 2 tl kurkuma
* 1 tl mosterdzaad
* 250 gr gare velderwtjes
* Goede hand peterselie
* 2 augurken
* Citroensap naar smaak
Knolselderij puree met pompoen
* Stuk pompoen Gebruik de rest voor dit recept ❯
* Stuk knolselderij
* 1 dikke ui
* 1/2 tl Keltisch zout
* Vers gemalen zwarte peper
* Geraspte nootmuskaat
Paprika’s in de oven
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200°C. Dan was je de paprika’s, vet die een beetje in met olie en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.
Bereiding van de knolselderij puree met pompoen
2. Dan snijd je het stuk dat je nodig hebt van de pompoen in plakken. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Snijd dan de schil eraf en daarna snijd je de pompoen plakken in dunne blokjes.
3. De knolselderij schoonmaken gaat bijna hetzelfde: snijd het stuk dat je nodig heb in plakken, schil de plakken en snijd die in blokjes.
4. Schil, was en snijd je de uien voor de velderwtjes en de knolselderij puree in plakjes. Leg dan die van de velderwtjes even apart.
5. Laat vervolgens een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui. Als deze glazig en zacht wordt, voeg je de pompoen en knolselderij blokjes toe met een beetje zout en peper.
Bereiding van de met prei en velderwtjes gevulde paprika
6. Voor de velderwtjes laat je nog een andere pan heet worden en verhit wat olie. Zet de warmtebron vrij en bak de resterende ui-plakjes.
7. Intussen maak je de prei schoon door de prei doormidden te snijden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Roer even door de knolselderij blokjes en de andere pan met uien. Daarna snijd je de prei in smalle ringen. Doe de prei bij de uien in de pan.
8. Dan tik je met een pot op de knoflook tenen zodat de schil los komt. Verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd ze fijn. Waarna je ze samen met het mosterdzaad meebakt.
9. Voeg dan na een kleine minuut ook de suiker, het zout, de peper, masala, kurkuma en de velderwtjes toe. Goed roeren zodat de smaken goed verdeeld worden.
10. Hak daarna de augurken fijn en doe ze bij de rest.
11. Was dan de peterselie, sla het droog en hak die wat fijner en roer ze door de rest.
Puree maken van de knolselderij en pompoen
12. Check of de blokjes gaar zijn. Zo ja stamp ze dan grof, proef of je er nog peper of zout bij wilt en rasp er een beetje nootmuskaat over.
De paprika vullen
13. Haal de paprika’s uit de oven. Snijd het kapje eraf en verwijder de zaadlijsten.
14. Pers wat citroensap over de velderwtjes en proef of je nog wat smaak wilt toevoegen. Vul dan de paprika’s; ik ‘stamp’ de binnenkant altijd vol en leg er dan ‘luchtig’ nog wat vulling op. Klaar zijn de met prei en velderwtjes gevulde paprika!
Opdienen
15. Voor het opdienen leg je wat puree op een bord en de paprika zet je er in het midden op.Eet smakelijk!