Kruiden, TijdelijkOpHome, Wist je dat
Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen
Weet jij het verschil tussen kruiden en specerijen?
Beide zijn smaakmakers in ons dagelijks voedsel en ze worden in eigenlijk ieder huishouden wel gebruikt; kruiden en specerijen. Maar wat is het verschil nou precies? Als je dit hebt gelezen vergeet je het nooit meer 🙂
Kruiden
Ook al begrijpt iedereen wat je bedoelt als je het door elkaar gebruikt, toch wordt met kruid meestal een groene plant bedoelt. Van kruiden wordt voornamelijk het blad en stengels gebruikt als smaakmaker. Voorbeelden zijn peterselie en bieslook.
Kruiden worden over het algemeen pas op het laatst toegevoegd aan een warme maaltijd omdat zo de smaak en geur niet verloren gaan.
Kruiden zijn over het algemeen vers of ingevroren en verliezen gedroogd vaak veel van hun smaak.
Specerijen
Met specerijen worden meestal de smaakmakers uit tropische klimaten bedoelt. Bijvoorbeeld peper en nootmuskaat. Behalve gedroogde blaadjes, kunnen dat ook de zaden, vrucht, bast, bloemknoppen, meeldraden en wortel zijn.
Specerijen worden over het algemeen tijdens het koken toegevoegd, zodat de smaak en geur beter tot recht komt.
Specerijen zijn over het algemeen gedroogd en behouden vrij goed hun smaak.