Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Tapas, Vleesvervangers, w24
Voorgerecht: heerlijke broccoli soep
Ingrediënten romige broccoli soep met bieslook
Voor 2 personen
* 1 ui
* 1 of meer knoflooktenen
* (knoflook) Olie om mee te bakken
* 400 ml water
* 2 stronken van de broccoli van het voorgerecht
* 1 tl bruine suiker
* Snuf karwij
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* 1 laurierblad
* 1 tl Marmite
* 2 el mosterd
* Snuf gerookte paprikapoeder
* Vers gemalen zwarte peper
* 1 tl maizena
* 2 el Alpro Cuisine
* Eventueel zout
* Lekker veel bieslook
Bereiding van de romige broccoli soep met bieslook
1. Als eerste schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in dunne plakjes.
2. Verwarm daarna de olie in een pan en fruit de ui-plakjes tot ze zacht zijn.
3. Intussen schil je de knoflook en snipper het fijn.
4. Roerbak de knoflook mee met de ui.
5. Na een kleine minuut schenk je er het kookvocht bij van de andere recepten met broccoli. Als je die niet maakt schenk je er 400ml water (of groentebouillon) bij. Zet de warmtebron hoog en breng het aan de kook.
6. Intussen was je de broccoli-stronken. Schil ze en snijd de stronken daarna in kleine plakjes. Doe ze in de pan en zet de warmtebron lager.
7. Vervolgens doe je de volgende ingrediënten erbij: de suiker, karwij, nootmuskaat, laurierblad, Marmite, mosterd, gerookte paprika en de peper.
8. Na ongeveer 3 minuten (als de broccoli bijna gaar is) roer je de maizena erdoor. Proef daarna of je nog wat smaak wilt toevoegen en laat het dan koken tot de broccoli gaar is (1 á 2 minuten).
9. Intussen was je de bieslook, sla die droog en scheur of snijd die in stukjes.
10. Zet de warmtebron uit als de broccoli gaar is en pureer het zo fijn als je wilt.
11. Roer de bieslook door de soep, bewaar wat voor de garnering, en roer tenslotte de Alpro Cuisine door de soep.
Eet smakelijk! 🙂