Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, w17
Warme bietensalade
Warme bietensalade is een lekker makkelijk te maken recept, zodat je snel aan tafel kunt. Rauwe rode bieten met loof blijven 5-7 dagen vers in de koelkast, zonder loof ongeveer 3 dagen. Daarna kun je ze ook gerust eten!
Ingrediënten warme bietensalade
Voor 2 personen
* 500gr rode bieten
* 5 aardappelen
* 1 grote ui
* Vega Braadworst
* Bak olie
* 1 el mayonaise
* 1 dikke tl mosterd
* 2 dikke handen peterselie
* Zout en peper
Bereiding van de warme bietensalade
1. Schil, was en snijd de aardappelen in blokjes (1,5 cm). Kook ze in ca 15 min gaar.
2. Intussen schil, was en snipper je de ui.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui tot ze glazig zijn.
4. Terwijl je daar af en toe in roert, schil, was en snijd je de bieten in ongeveer gelijke partjes. Eerst door de helft, nog een keer, tot ze even groot zijn.
5. Dan doe ze bij de uien en bak ze zachtjes 5 minuutjes mee.
6. Daarna snijd je de braadworst in stukjes en bakt die ook mee,
7. Vervolgens doe je de aardappelen erbij en roerbak alles goed door.
7. Voeg dan de mosterd en mayonaise toe, roer nog eens goed door en breng op smaak met zout en peper.
8. Was vervolgens de peterselie, sla het droog en snijd die daarna grof.
9. Schep op en strooi de peterselie erover heen.
Eet smakelijk 🙂
PS
Wil je je tuinmeubelen en terras schoonmaken met producten die op dieren getest zijn? Reinig je tuin dan met deze biologische schoonmaakmiddelen ❯