Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, w52
Winter stamppot met boerenkool
Ingrediënten winter stamppot met boerenkool en doperwtjes
Voor 2 personen
Groente
* 4 a 5 dikke aardappelen
* 1 grote ui
* ca. 250 gr diepvries boerenkool
* ca. 250 gr doperwtjes
* Restje (ca. kwart) pompoen (of neem eventueel wat extra aardappel)
Verder
* 1/2 tl Keltisch zout
* 2 tl mosterd
* Ca. 1 el extra vierge olie
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de winter stamppot met boerenkool en doperwtjes
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Dan snijd je de pompoen in plakken of kwarten, afhankelijk van de vorm van je pompoen. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Daarna snijd je de schil eraf en snijd dan de pompoen plakken in dunne blokjes. Of gebruik een restje van bijvoorbeeld dit recept ❯ Wanneer je een restje gebruikt voeg je de pompoen pas op het laatst toe.
3. Vervolgens schil, was en snijd je de uien in plakjes en doe die bij de rest in de pan.
4. Samen met de bevroren boerenkool en wat zout.
5. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn voeg je ook de doperwtjes toe en eventueel het restje al gare pompoen.
6. Stamp als de aardappelen gaar zijn alles grof met een aardappelstamper. Voeg daarvoor eerst de mosterd, olie en zwarte peper toe.
Eet smakelijk!