Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch
Winterwortel stoofpot met gerookte amandelen
Ingrediënten winterwortel stoofpot
700 gr winterwortel
Ca. 1 kilo aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
Scheut olijfolie
2 laurierblaadjes
Afgestreken tl (liefst gerookte) paprikapoeder
Afgestreken tl rozemarijn
Zout
Peper
4 handjes gerookte amandelen
Bereiding
Schil de winterwortel, spoel ze schoon en snij ze in plakjes.
Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snij ze in plakjes.
Pel de 2 uien, spoel ze schoon en snij ze grof.
Pel de teentjes knoflook, spoel ze schoon.
Doe alles behalve de knoflook in één pan. Pers de knoflook boven de pan. Voeg eventueel zout toe.
Kook alle ingrediënten in een laagje water in 15 tot 20 minuten gaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Let op: de amandelen zijn ook zout.
Hak de amandelen middel-grof.
Serveer amandelen in een apart schaaltje en strooi over de winterwortel stoofpot naar smaak.
Tips
- Vervang de rozemarijn door tijm.
- Vervang het water door boullion.
Eet smakelijk! 🙂