Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Noten, Salades, w20
Witlof aardappelsalade met noten en colakruid
Colakruid ruikt alleen maar naar Coca Cola, het kruid smaakt citroen-achtig. Je kunt het blad ook gebruiken in kwark, yoghurt, saus en je kunt er thee of een watertje van maken.
Ingrediënten witlof aardappelsalade met noten
Voor 2 personen
Witlof aardappelsalade
* Iets minder aardappelen dan je normaal eet (of kook alvast wat meer voor dit recept ❯)
* 4 á 5 struiken witlof
* 1 el ui
* 2 á 3 takjes colakruid (of citroenmelisse of citroenrasp)
* 1 plakje rookkaas
* Handje ongezwavelde rozijnen
* 2 handjes noten
Verder
* 1 el mayo
* Snufje suiker
* 1 el kokosrasp
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Scheut lijnzaadolie
*Eetbare bloemen zoals vergeet-me-nietjes
Voorbereiding van de Witlof aardappelsalade met noten
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke kleine stukken en stoom/kook ze in ca. 10 minuten gaar.
2. Intussen was je de witlof struikjes en sla het water er zoveel mogelijk uit. Snijd de onderkant eraf en snijd ze dan in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern en snijd de witlof in stukken en doe de witlof in een (serveer)schaal.
3. Daarna snijd je een deel van een ui. Schil, was en snipper het stukje ui heel fijn. Doe dat dan bij de witlof.
4. Nu zijn de aardappelen ongeveer gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Niet boven de stoompan 😉
5. Was het colakruid en sla het droog. Haal daarna de waaiertjes van de takken en snijd die fijn. Roer die door de witlof
6. Dan snijd je het rookkaas plakje in stukjes en spoel je de rozijnen even af.
7. Ten slotte hal je de noten grof.
Bereiding van de Witlof aardappelsalade met noten
8. Klop dan de mayo los met ca. 6 el water en giet dat over de witlof.
9. Roer vervolgens de rookkaas, rozijnen, noten, kokosrasp, peper en zout door de witlof en voeg dan de aardappelen toe.
10. Verdeel de lijnzaadolie over de aardappelen en schep ze daarna voorzichtig door het witlof-mengsel. Proef daarna of er nog wat smaakmaker aan toegevoegd moet worden.
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Maak lekker veel en eet de rest als lunch salade.