Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Sauzen en dressings
Witlof met mosterd
Ingrediënten witlof met mosterd
Voor 2 personen
* Aardappelen naar behoefte
* Ca. 600 gr witlof
* Scheut melk
* 2 el boter en 1 el olie
* Dikke schep ricotta
* 1 el mayonaise
* 1 el mosterd
* Snufje zout
* Verse peper
* Lekker wat nootmuskaat
“Bitter in de mond maakt het hart gezond” Maar zo bitter is witlof helemaal niet en zeker niet als je het midden uit de stronk verwijderd. Witlof bevat bovendien veel vitamine C en kalium. Ook is het rijk aan vezels, fosfor, magnesium, calcium en ijzer. Vooral gekookt is het goed voor je spijsvertering en darmen. Dit witlof recept staat binnen een mum van tijd op tafel. Witlof bewaar je in de groentela van de koelkast, zonder eventueel plastic. Deze ricotta is niet gemaakt van rauwe melk en kun je dus ook eten als je zwanger bent. Gebruik wel wat minder nootmuskaat en peper en zout. Lekker snel klaar!
Bereiding van de witlof met mosterd
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en stoom / kook ze in ca. 20 minuten gaar.
2. Terwijl de aardappelen opstaan begin je met de witlof. Zet eerst een pan met een laagje water op. Verwijder eventuele bruine stukjes van de witlof door het bruine randje op de stronk weg te snijden. Vervolgens was je de stronken. Daarna snijd je het onderste stukje eraf en snijd de stronk doormidden, zodat je de harde bittere kern eruit kunt snijden. Maak de bladeren los voor zover ze nog vastzaten en kook ze 4 minuten waarna je ze heel goed uit laten lekken in een vergiet.
3. Verwarm in een pan 1 el boter en olijfolie en bak de witlof zachtjes in ca. 5 minuten beetgaar.
4. Smelt in een ander pannetje zachtjes de rest van de boter. Voeg de melk, ricotta, mayo, mosterd, peper en nootmuskaat toe en roer tot het een mooie gladde saus is. Proef of je nog wat zout wilt toevoegen.
Bak eventueel nog een burger of kook een eitje erbij.
Eet smakelijk! 🙂