Bulgur, Eiergerechten, Hapje, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Maaltijdsalade, w29
Witlof schuitjes met ei en bulgur
Ingrediënten Witlof schuitjes
voor 2 personen
1 kopje bulgur
3 Demeter eieren
2 stronkjes witlof
2 el mayo
Bakje hüttenkäse
Halve el mosterd
Snufje chilipeper
Zout en verse peper
Een zak waterkers
(Cherry) Tomaat
Halve paprika
Olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl mosterd
1 tl honing
Verse koriander
Verse peper en zout
Bereiding van de Witlof schuitjes met ei en bulgur
1. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Dit varieert per merk.
2. Zet de eieren op en laat ze 6 a 7 minuten koken.
3. Verwijder eventuele bruine bladeren van de witlof en was de stronken. Laat goed uitlekken waarna je van de onderkant van de stronken een stukje afsnijdt, daarna doormidden snijden en de harde bittere kern eruit snijden. Haal als dat nog niet het geval is, de blaadjes los van elkaar. De kleine blaadjes eet ik direct lekker op 🙂 maar je kunt ze ook heel fijnsnijden en door het eiermengsel doen.
4. Was de waterkers voorzichtig en verwijder het worteltje. Ik pak altijd het ‘bosje’ vast en ‘knip’ met m’n nagels het worteltje weg. Heel werkje en het hoeft niet perse, dus als je het teveel werk vindt, kun je ze gewoon laten zitten 😉
5. Maak een vinaigrette: doe de mosterd, azijn, zout en peper in de kom. Roer het goed door met een garde totdat het een romig, samenhangend mengsel is. Als het mooi gemengd is, voeg je druppelsgewijs de olie toe, terwijl je blijft kloppen met je garde. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
6. Was de tomaat en deel ze in vieren of meer. Was de paprika en snijd in kleine stukken. Was de koriander en klop het water eraf en haal de blaadjes eraf. Pel de eieren en prak ze fijn in een kommetje. Prak de mayo, hüttenkäse, mosterd, chilipeper, zout en verse peper erdoor. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
7. Bedek een bord met een laagje gare bulgur. Daarover een laag waterkers. Schik de tomaten en paprika stukjes en de blaadjes koriander over de waterkers en giet de vinaigrette erover.
8. Pak een blaadje witlof en leg er wat van het eimengsel in.
Eet smakelijk! 🙂