Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, w44
Witlofsalade met komkommer en ei
Mijn moeder was op 3 november jarig. Bij ons thuis is het de gewoonte dat je op je verjaardag mag kiezen wat voor avondeten je wilt.
Mijn moeder stierf veel te jong, maar nog steeds eet ik op haar verjaardag één van haar lievelingsgroentes: witlof.
Dit jaar een salade naar recept van Onnita. Zij gaf me de tip er Maggi aroma bij te doen. Omdat ik lavas (maggikruid) in de tuin heb staan, gebruik ik lavas.
Voor een milieubewuste keuze, koop je in november witlof uit Nederland ❯
Ingrediënten witlofsalade met komkommer en ei
Voor 2 personen
Witlofsalade
* 3 á 4 struiken witlof
* Halve komkommer
* 2 eieren
Smaakmakers voor de salade
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Mayonaise
* Ca. 5 augurken
* Maggi aroma
Bereiding van de witlofsalade
1. Eerst zet je de eieren op en kook die ongeveer 7 minuten net hard.
2. Dan was je de witlof stronken, sla daarna het water eruit en snijd de stonk dan in de lengte doormidden. Verwijder de bittere kern in een driehoek waarbij je het harde stukje van de onderkant ook weghaalt. Hierna snijd je de witlof in reepjes. Doe dat in een kom.
3. Daarna schil je eventueel de komkommer. Snijd die dan in de lengte door de helft en dan in plakjes. Doe dit bij de witlof.
4. Maak vervolgens een sausje van met wat water aangelengde mayo met de rest van de smaakmakers.
5. En als laatste pel je de eieren die je daarna in partjes snijdt en er ook door husselt.
Je kunt dit eten met (rogge)brood maar met gekookte of gebakken aardappelen is het ook heerlijk.
Klaar is je witlofsalade, eet smakelijk 🙂