Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lente, Peulvruchten, Veganistisch, w31
Witte kool mungbonen stoof
Ingrediënten witte kool mungbonen stoof
Voor 2 personen
Voorbereiding
* 100 gr mungbonen
* 3 aardappelen
* Stuk witte kool ca 400 gr
* 3 uien
* 2 tenen knoflook
* 2 tomaten
* Stukje verse gemberwortel (ca. ½ duim)
Smaakmakers
* 2 blaadjes laurier
* Dikke scheut ketjap
* Snufje suiker
* 1 tl laos
* Stukje gember
* 1 tl ketoembar
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Olijfolie om mee te bakken
Voorbereiding witte kool mungbonen stoof
1. Als eerste zet je de bonen ’s avonds of ’s morgens in de week. Spoel ze eerst even af en verwijder eventuele ongerechtigheden.
2. Als je gaat koken, spoel je eerst de mungbonen af en zet ze op met ruim kokend water.
3. Dan schil je de aardappelen. Ontpit en was ze daarna en snijd ze in gelijke, hapbare stukken.
4. Hierna snijd je de witte kool in flinterdunne reepjes.
5. Dan schil, was en snipper je de uien fijn.
6. Waarna je met een pot op de knoflook tikt zodat de schil los komt. Verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. En vervolgens was je de tomaten en snijd ze in blokjes.
8. Schil dan als laatste de gemberwortel en verwijder een eventueel verdroogde bovenkant. Rasp de gember daarna of snijd het heel fijn.
Bereiding van de witte kool mungbonen stoof
9. Laat een diepe pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de stukken aardappelen aan.
10. Als er een ‘velletje’ op komt, fruit je de uien mee.
11. Voeg als de uien glazig worden de witte kool reepjes, knoflook, laurier, laos, gember, ketoembar, paar citroendruppels en peper toe. Roerbak 2, 3 minuten tot de witte kool slapjes wordt.
12. Schenk er dan water bij tot het bijna onderstaat, ca. 300ml. en de ketjap, suiker en zout en stoof dat op lage temperatuur gaar in een minuut of 10.
13. Roer de tomaten er nog even door en stoof die nog even mee tot ze stuk vallen. Proef dan nog even of je nog smaakmakers wilt toevoegen en klaar is je witte kool met mungbonen stoof.
Eet smakelijk!
Tip
- Heb je over? Pureer het dan en je hebt een heerlijk vegetarisch broodbeleg. Lekker met Marmite.
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!