Burger, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Vleesvervangers
Wortelburgers met honingsaus, rijst en koriander
Ingrediënten wortelburgers
voor 2 personen
Burgers
Olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 rode chili, zonder pitjes
1 tl komijn
500gr wortelen
3 el pindakaas
3 el verse koriander (ook voor garneren)
100 gr broodkruim
Zout
(Basmati) rijst
Saus
2 el olijfolie
25 gr roomboter
2 tl honing
1 tl witte balsamicoazijn
Verse koriander
Zwarte peper en zout
Bereiding van de wortelburgers met honingsaus
Burgers
1. Schil, was en rasp de wortelen.
2. Schil en was de ui en knoflook. Hak ze heel fijn. Was de chili, verwijder de zaadjes en snijd in heel dunne ringen. Fruit de ui, knoflook, chili en komijn ca. 2 minuten (niet bruin) zachtjes in de olie.
3. Vermeng de geraspte wortel met het uienmengsel en wat zout. Laat dit rustig, 6 tot 8 minuten gaar ‘bakken’.
4. Was en hak de koriander. Schep de wortelen over in een kom en vermeng dit met de pindakaas en koriander. Goed door roeren. Kort laten afkoelen en het broodkruim erdoor roeren.
5. Vorm er met je handen kleine burgers van en laat het een tijdje rusten (ca. 20 minuten).
6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en breng de rijst naar wens op smaak.
7. Verhit voor de burgers de olie op matig vuur in een koekenpan en bak de burgers in 10 minuten goud bruin.
Saus
1. Doe olie en de boter in een pan en heel rustig smelten.
2. Voeg hier de honing aan toe en laat smelten.
3. Voeg de balsamico, koriander, peper en zout toe.
4. Verdun het met een beetje water en laat het rustig een beetje inkoken.
Eet smakelijk 🙂