Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w45
Wrap recept met spinazie, pompoen en tofoe – Vegan
Wrap recept met spinazie, pompoen en tofoe voor als je maar weinig tijd hebt om te koken.
Voor een milieubewuste keuze, koop je in november spinazie uit Spanje en pompoen uit Nederland ❯
Ingrediënten wrap recept met spinazie, pompoen en tofoe
Voor 2 personen
Pompoen en tofoe
* 1 ui
* Stuk (overgebleven) pompoen
* 2 tenen knoflook
* ½ duim verse gember
* Half blok tofoe
* Een dikke el paprikapoeder
* 1 el kerriepoeder
* 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
* 2 tl komijn
* Dikke snuf kaneelpoeder
* Snuf kruidnagelpoeder
* 1 tl citroenrasp
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Wrap recept met spinazie
* 4 dikke handen spinazie
* Flinke scheut plantaardige room
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
* Wraps
* Bak olie
Voorbereiding van de pompoen en tofoe
1. Eerst schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in plakjes.
2. Daarna snijd je de pompoen in kwarten. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen, bewaren natuurlijk 😉 voor een lekkere snack. Dan snijd je de schil eraf en daarna snijd je de pompoen plakken in blokjes.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
4. Kruimel daarna de tofoe fijn in een kom.
5. Ten slotte schil je de gember en rasp het fijn in dezelfde kom als de tofoe.
Bereiding van de pompoen en tofoe
6. Laat dan een grote pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de ui en pompoen.
7. Intussen doe je de knoflook, evenals alle kruiden bij de tofoe en roer het er goed door.
8. Als de ui bruinig is, roerbak je de tofoe mee.
9. Laat dit met de deksel op de pan ca. 10 minuten stoven tot je gemakkelijk met een vork in de pompoen prikt.
Bereiding van de spinazie creme
10. Intussen was je de spinazie en laat die goed uitlekken voordat je het in een kom doet. Droog het eventueel in een schone theedoek of slamolen. Haal eventueel de steeltjes van de spinazie, soms kan het eten daar bitter van worden. De steeltjes kunnen op je brood.
11. Leg de wraps over de pompoen zodat deze soepeler wordt.
12. Daarna schenk je de room erbij en voeg je zowel de nootmuskaat als peper en zout toe. Maal dit met de staafmixer glad.
13. Smeer de spinazie over de wrap en leg hier de pompoen met tofoe op. Rol het stevig vast en klaar is het snelle wrap recept!
Eet smakelijk 🙂