Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas
Wraps met bonen, spinazie en spruitgroente
Ingrediënten wraps met bonen, spinazie en spruitgroente
Voor 4 personen
Bonen mix
* 2 dikke handen spinazie
* 1 dikke hand sperziebonen
* Krop Roma sla
* 2 uien
* Olijfolie geschikt voor bakken
* Paar zongedroogde tomaten
* 1 gare witte bonen
* Gerookte paprica (Pimento)
* Snufje nootmuskaat en nog kleiner snufje foelie
* Vers gemalen peper
* Overgebleven broccolisaus of 3 el roomkaas
* Keltisch zout
Verder
* Wraps naar behoefte
* 1 avocado
* Een bakje kiemgroenten
* Overgebleven feta van dit gerecht ❯
Bereiding van de wraps met bonen mix
1. Als eerste was je de spinazie, verwijder eventueel de steeltjes en scheur of snijd ze grof.
2. Was de sperzieboontjes en verwijder daarna de topjes en eventuele draden. Breng intussen wat water aan de kook voor de sperziebonen en leg ze daarin als het kookt. Verlaag de temperatuur.
3. Was vervolgens de Roma sla.
4. Daarna schil, was en snijd je de uien in plakjes.
5. Laat vervolgens een pan heet worden en verhit daarin de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de ui dan zachtjes glazig.
6. Snijd intussen de zongedroogde tomaten kleiner en ook de sla.
7. Giet dan de sperziebonen af en voeg ze bij de uien mix.
8. Terwijl je daar af en toe doorroert, spoel je intussen de witte bonen af en voeg ze toe aan ui/sperziebonen mix. Roer de bonen en ook de zongedroogde tomaten en de kruiden erdoor.
9. Daarna voeg je de spinazie toe en roer dat er voorzichtig door.
10. Voeg ook de overgebleven saus toe of de roomkaas.
11. Verwarm de wraps dan volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
12. Schil en snijd verder de avocado in plakjes en leg even apart.
13. Verkruimel ook de feta en leg die ook nog even apart
14. Vervolgens leg je wat avocado op de wrap, verder de zongedroogde tomaat, feta, bonenmix en ten slotte een pluk kiemgroenten.
Eet smakelijk 🙂