Eenpansgerecht / stamppot, Granen, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Paddenstoelen, Peulvruchten, W9
Wraps met witte bonen en Quorn Vegetarian pepperoni
Zelf gekookte bonen vinden wij veel knapperiger en smaakvoller dan de voorgekookte uit een pot, maar je kunt natuurlijk gewoon bonen uit een pot gebruiken. Ik zet de bonen altijd ’s avonds in de week. ’s Morgens spoel ik ze af en zet ze opnieuw in de week. ’s Morgens voorkoken kan ook, dan zijn ze ’s avonds bijna gaar. Daarvoor zet ik de bonen na het afspoelen met schoon water op, breng het water aan de kook en laat het 10 minuten- kwartier borrelen. Daarna zet ik de pan op een houten plankje en zet het in een doos met een oude deken.
Ingrediënten wraps met witte bonen
Voor 2 personen
Saus
Ik heb het sausje gemaakt van een restje stoof, pureren en wat crème fraîche erdoor. Misschien heb jij ook nog groente over om een sausje te maken, maar gewoon mayo met kruiden en/of knoflook doet de truuk ook! 🙂
Ingrediënten voor de wrap met witte bonen
* Kant en klare wraps
Weken
* 100 gr gedroogde witte bonen
* Laurierblad
* 2 kruidnagelen
Verder:
* 1 prei
* Doosje champignons
* 2 rode paprika’s
* 1 courgette
* Theelepeltje gemalen komijnzaad
* Snuf (gerookt) paprikapoeder
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Zout
* Quorn Vegetarian pepperoni
* 2 el geraspte kaas
Voorbereiding wraps met witte bonen
1. Eerst zet je de bonen in de week met minstens 2 keer zoveel water. In elk geval 6 uur.
2. Vervolgens spoel je ze af en breng de bonen met twee keer zoveel water aan de kook. Voeg zowel het laurierblad als kruidnagelen en peper toe. Kook de bonen ongeveer ca. 45-60 minuten voordat je verder gaat. Als de bonen ‘oud’ zijn duurt het langer, afhankelijk van hoe gaar je ze wilt.
Bereiding wraps met witte bonen
3. Eerst snijd je de prei doormidden. Was het zand goed weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken. Laat dan een koekenpan heet worden en verwarm een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak de prei daarin.
4. Daarna verwijder je eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek, haal een stukje van de onderkant van de steel en snijd de champignons in plakjes.
5. Verhoog de temperatuur en bak de champignons lekker bruin.
6. Intussen was je de paprika’s, snijd één paprika over de hele lengte door vanaf de kroon en breek de paprika open tot de kroon. Verwijder eventuele restjes van de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak ze dan mee met het prei mengsel en voeg ook de kruiden toe.
7. Terwijl je af en toe roert, snijd je de andere paprika in plakjes.
8. Daarna was je de courgette. Eventueel schil je het ook. Snijd er een stukje af en de rest snijd je in blokjes en bak je ook mee evenals de witte bonen.
9. Leg de wraps op het eten zodat ze warm worden.
afronden
10. De rest van de courgette schaaf je.
11. Maak het sausje.
12. Beleg de wraps met het sausje, daarna de plakjes Quorn, paprika, courgette-schaafsel en ten slotte de groenten en bestrooi met wat kaas.
Eet smakelijk 🙂