Burger, DIY, Eenpansgerecht / stamppot, Paddenstoelen, Peulvruchten, Veganistisch, w50, Weekmenu
Zaterdaghap burger Kiem Sprouty – Vegan
Ingrediënten voor de Zaterdaghap burger met Kiem Sprouty
Voor 2 personen
Zaterdaghap burger
* Bolletjes naar smaak
* Oude boterham of een zakje broodkruim
* 2 el of meer havermout
* Blikje kikkererwten
* Paar takjes peterselie
* 1 teen knoflook
* 4 grote champignons
* Bouillonpoeder
* 1 el curryketchup
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
* Lijnzaadolie
* Bak olie
Erbij
* Kiem Sprouty
* Snijbiet
* Mayo
* Vers gemalen peper
Voorbereiding van de zaterdaghap burger
1. Eerst maal je de boterham tot meel met bijvoorbeeld een elektrische koffiemolen.
2. Dan doe je hetzelfde met de havermout.
3. Was daarna de peterselie, sla het droog en hak het vervolgens fijn.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en rasp de knoflook fijn.
5. Ten slotte verwijder je eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek, haal een stukje van de onderkant van de steel en snijd de daarna champignons in plakjes.
Bereiding van de zaterdaghap burger
7. Hiervoor pureer je de kikkererwten met de staafmixer.
8. Voeg daarna de havermout toe evenals de rest van de ingrediënten en meng dit vervolgens goed door. Eventueel met wat broodkruim totdat het een stevige massa is.
9. Laat daarna een brede (hapjes) pan heet worden en verhit een scheut olie.
10. Intussen maak je burgers van de massa en leg die op wat broodkruim-meel.
11. Zet de warmtebron lager en bak daarin de burgers mooi goudbruin.
12. Intussen was je de snijbiet en snijd ze in reepjes.
13. Als de burgers bijna klaar zijn, bak je de sprouty nog even mee, waardoor eventuele ziektes gedood worden.
14. Besmeer dan de bolletjes met mayo en leg de burgers erop.
Eet smakelijk 🙂