Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, w16
Zaterdaghap snel gezond met kruiden dip
Nog zo’n fijne snelle hap, waarbij je toch het gevoel hebt dat je vitamines eet. Een beetje van een vlees-vervanger-merk en een beetje van jezelf 😉
Ingrediënten voor de zaterdaghap snel gezond
Voor 2 personen
* 3 uien
* 2 paprika’s
* 2 verschillende bakjes kiemgroenten
* Bakolie
* Bakje groenteballetjes
* Keltisch zout
* 4 el yoghurt als je slank wil of mayo
* 1 el mosterd
* Ca. halve el citroensap
* Bosje bieslook (haal ik weer heerlijk weer uit m’n tuintje)
* Paar takjes venkelkruid
* Vers gemalen zwarte peper
Voorbereiding van de zaterdaghap snel gezond
1. Als eerste schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
2. Dan laat je een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron vrij laag en fruit de ui.
3. Terwijl je daar af en toe in roert, was je de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Doe de paprika reepjes bij de uien.
Bereiding van de kruiden dip
4. Intussen maak je de kruiden dip. Hiervoor was je de kruiden, sla ze droog en hak ze fijn.
5. Roer dan de yoghurt/ mayo door de mosterd. Voeg daarna drupsgewijs wat citroensap toe tot je het lekker vindt.
6. Als laatste roer je er de peper door en de kruiden.
Terug naar de zaterdaghap
7. Schuif de groente naar één helft van de pan. Voeg eventueel nog wat olie toe en bak daarin de groenteballetjes.
8. Leg van de verschillende kiemgroenten de helft van elk bakje op de rand van een bord. In het midden van het bord schep je de groenteballetjes mix. Duw er in het midden met de opscheplepel een ‘jus-kuiltje’ in en schep daar de kruiden dip in.
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Gedroogde dille doet het ook prima, gebruik lekker de kruiden die je in huis hebt. Wanneer is een kruid een kruid ❯