Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Sauzen en dressings, Vleesvervangers
Zigeunerschnitzel tzatzikisaus met spinazie
Ingrediënten zigeunerschnitzel tzatzikisaus
voor 2 personen
Olijfolie
Vivera Zigeunerschnitzel
Aardappelkroketjes
Diepvries spinazie
Tzatzikisaus
Een stuk komkommer
1 teentje knoflook
3 takjes dille
1 el citroensap
Zwarte peper
200 gr plantaardige of Griekse yoghurt
Zout
Bereiding van de zigeunerschnitzel tzatzikisaus met spinazie
1. Als eerste starten we met de tzatzikisaus, die kan het best wat langer staan, zodat de smaken goed intrekken. Schil de komkommer en rasp deze. Doe de komkommerrasp in een zeef, vergiet of een schone theedoek en druk of wring het vocht eruit.
2. Tik met iets zwaars op de knoflook, schil en spoel even af en verwijder de onderkant waarna je de knoflook uitperst in een schaal.
3. Was dan de dille en snijd het fijn, dat kan in de schaal, samen met het citroensap en de vers gemalen peper.
4. Klop de yoghurt erdoorheen.
5. Maak het op smaak af met zout en eventueel nog wat citroensap, dille of peper.
6. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
7. De rest is easy peasy: verwarm de spinazie, bak de zigeunerschnitzel en aardappelkroketjes volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
Eet smakelijk 🙂