Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Veganistisch, W3, Winter recepten
Zoete aardappel paddenstoelen en doperwtjes – Vegan
Wat is het verschil in voedingswaarde van een zoete en ‘gewone’ aardappel? Een zoete aardappel bevat meer vitaminen en mineralen in de gewone aardappel. Zoete aardappelen bevatten meer koolhydraten, suikers, vitamine A, B1, B6, B11, vitamine C, calcium en magnesium. Een gewone aardappel bevat meer eiwit, kalium en fosfor.
Ingrediënten zoete aardappel paddenstoelen en doperwtjes
Voor 2 personen
Snijden
* 2 zoete aardappelen
* 1 uitje
* 250 gr (kastanje) champignons
* 250 gr oesterzwam
* 1 teen knoflook
Verder
* 350 gr diepvries doperwten
* Scheut port
* 1 jus blokje
* Ca 150 ml water
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Olie om in te bakken
Bereiding van het zoete aardappel paddenstoelen en doperwtjes
1. Als eerste veeg je eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek en snijd ze in plakjes.
2. Dan scheur je de oesterzwammen in repen.
3. Daarna schil, was en snijd je de ui in plakjes.
4. Vervolgens schil je de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
5. En ten slotte tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van de zoete aardappel paddenstoelen en doperwtjes
6. Laat dan een pan heet worden, zet de warmtebron lager en verwarm de olie. Roerbak de ui en de paddestoelen.
7. Als de ui goudgeel is, voeg je de knoflook toe en na ca. 30 seconden voeg je de doperwten toe.
8. Na ongeveer 5 minuten bakken, blus je het vervolgens af met de port en voeg je de overige ingrediënten toe. Laat dit nog even doorpruttelen en je kunt aan tafel!
Eet smakelijk!