Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, W9
Zoete aardappel prei stoofpot met vleesvervanger
Tip: heb je een restje over van deze stoofpot? Laat het vocht eruit lopen en pureer er daarna een groente spread van; lekker op brood. Of gebruik het bij dit recept ❯
Ingrediënten zoete aardappel prei stoofpot
Voor 2 personen
Stoofpot
* Zoete aardappelen naar behoefte
* 3 preien
* Vleesvervanger naar smaak
Verder
* Dikke scheut olijfolie
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* 1 bouillonblokje
* Versgemalen zwarte peper
* 2 handjes kokosrasp (of kokosroom of santen)
* Dikke scheut slagroom/ kookroom
Bereiding zoete aardappel prei stoofpot
1. Eerst schil en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in gelijke plakken.
2. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de zoete aardappel met de deksel half op de pan.
3. Daarna snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken voor je ze bij de zoete aardappelen doet.
4. Vervolgens roer je de nootmuskaat evenals het bouillonblokje en de peper erdoor. Laat dat dan zo ongeveer 7 minuten stoven met de deksel half op de pan en af en toe roeren.
5. Intussen bak je de vleesvervangers. Als je die omdraait, roer je ook de kokosrasp door de zoete aardappel prei stoofpot.
6. Ten slotte roer je de slagroom door de stoofpot en klaar is kees.
Eet smakelijk 🙂