Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w45
Zoete aardappel en spelt met linzen – Vegan
De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een groente, wist je dat? Toch bereiden we de zoete aardappel vaak op dezelfde manier, maar in dit gerecht doen we dat anders 🙂
Ingrediënten zoete aardappel en spelt met linzen
Voor 2 personen
Zoete aardappel en spelt met linzen
* 2 uien
* 500 gr zoete aardappel
* Biologische spelt met linzen
* 2 eetlepels zonnebloemolie
* 25 gr boter
Smaakmakers
* 1 tl komijnpoeder
* 3 tl kurkuma
* Vers gemalen peper
* Keltisch zeezout
Voorbereiding van de zoete aardappel
1. Eerst schil je eventueel de zoete aardappelen, ontpit ze en was ze af. Snijd ze daarna in reepjes of blokjes.
2. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit een scheutje olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de zoete aardappelen.
3. Intussen schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
4. Doe vervolgens de uien bij de zoete aardappelen evenals de komijnpoeder, kurkuma, peper en zeezout. Laat het daarna op een zacht vuur langzaam bakken. Af en toe even roeren.
5. Voeg nu de boter toe. Bak alles langzaam (ca. 15 min) goed door.
Bereiding van de spelt met linzen
6. Zet intussen een pan op met water waarin je wat zout hebt gedaan.
7. Als het water kookt voeg je de spelt met linzen toe. Kook deze daarna gaar in ca. 7 minuten.
8. Leg ten slotte de spelt op de borden en de zoete aardappelen erop.
Eet smakelijk 🙂