Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Sauzen en dressings, w27
Zomer maaltijdsalade filet als van kip
Geen zin in koken vandaag? Met dit super snelle recept ben je zo klaar. Je kunt de maaltijdsalade eten met brood, toastjes, maar is ook heerlijk voor bij de BBQ! Ik maak het ook vegan en gebruik dan Vivera kipstuckjes en i.p.v. honing, maple syrup.
Ingrediënten zomer maaltijdsalade
Voor 2 personen
Mosterd-honingsaus
* 2 el honing
* 1 el hete mosterd
* 2 el olijfolie
* Zout
* Versgemalen zwarte peper
* 1 teentje knoflook
Bereiding zomer maaltijdsalade
1. Eerst was je de veldsla en verwijder eventueel de worteltjes. Verdeel dit op twee borden.
2. Daarna schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in smalle plakjes. Verdeel die over de twee borden
3. Vervolgens was je de tomaten, verrader het zaad, snijd ze in plakjes en verdeel dit over de twee borden.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook.
5. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit een goede scheut olie. Verlaag daarna de temperatuur iets en bak de filets als van kip rondom mooi bruin.
6. Vervolgens snijd je de de avocado in de lengte door de helft tot de pit, draai beide helften in tegengestelde richting zodat ze los komen. Verwijder dan de pit en snijd de avocado in plakken in de schil. Schep dat er dan met een lepel uit en leg ze je op de borden.
Bereiding mosterd- honingsaus
7. Roer alle ingrediënten door elkaar, pers de knoflook uit en roer die er ook door.
Eet smakelijk 🙂