Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Vleesvervangers, W6
Zoute boontjes met aardappelpuree en schnitzel
Zoute boontjes ofwel zoute snijbonen zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze smaken dan ook als ‘vroeger’. Bijna logisch, maar gebruik geen extra zout in dit recept en ontzout de bonen heel goed.
Ingrediënten zoute boontjes met aardappelpuree en schnitzel
Voor 2 personen
Zoute boontjes
* 500 gr aardappelen
* 3 uien
* 1 zak gezouten boontjes
Verder
* Schnitzel met toegevoegd vita B12 / ijzer als je die niet in pilvorm slikt.
* 2 goede el roomboter
* 200 ml melk
* Versgemalen zwarte peper
* Eén dikke versgeraspte nootmuskaat
Voorbereiding van de zoute boontjes met aardappelpuree
1. Spoel de boontjes eerst langdurig goed af, maar laat ze het liefst eerst een nacht in water staan. Als je ze geen nacht hebt laten weken, vervang dan halverwege de kooktijd het water.
2. Dan schil, was en snijd je de aardappelen in gelijke stukken. Stoom / kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
3. Vervolgens schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
Bereiding van de zoute boontjes met aardappelpuree
4. Kook ook de zoute boontjes, 10 minuten, waarna je het water ververst.
5. Intussen laat je een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron dan bijna laag en bak daarna de uitjes bruin en krokant.
6. Wanneer de uien bruin worden, bak je de schnitzel in dezelfde pan knapperig bruin.
7. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en daarna stamp je ze fijn.
8. Doe er dan de roomboter evenals melk, peper en nootmuskaat bij.
9. Ten slotte stamp je het geheel vervolgens goed door zodat er een mooie puree ontstaat.
Eet smakelijk 🙂