Hoofdgerechten vegetarisch
Zuurkool met fruit
Ingrediënten zuurkool
voor 2 personen
(3 aardappelen)
1 pak zuurkool
Vegetarisch gestremde roomkaas naar smaak/slank
Beetje boter
1 banaan
1 kopje ongezwavelde rozijnen
4 verse vijgen
Handje walnoten p.p.
Blok tempeh
Vers gemalen peper en zout
Marinade van:
5 el tomatenketchup
3 tl (bruine) suiker of honing
2 el sesamolie
5 el ketjap
Sambal naar smaak
Bereiding van de zuurkool met fruit
1. Snijd de tempeh in plakjes van niet dikker dan 0.5 cm en leg het in de marinade. Best avond van te voren al of ’s morgens voor je uit huis gaat.
2. Wel de rozijnen in warm water tot ze net onderstaan.
3. Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
4. Snijd het fruit in stukjes.
5. Warm de boter zachtjes in een pan. Doe de zuurkool met vocht in de pan en maak het los met een vork. Voeg de stukjes aardappel, roomkaas, de banaan, rozijnen en vijgen toe. Laat zachtjes gaar worden in ca. 15 minuten. Let op of het vocht niet verdampt of gaat koken.
6. Verwarm ondertussen ruim olie in een koekenpan. Als het heet is zet je het vuur lager en bak de tempeh in een paar minuten aan elke kant lekker krokant en goudbruin.
7. Breek de walnoten en serveer het samen.
Eet smakelijk! 🙂
Tips:
- Vervang de vijgen door peren.
- Maak de zuurkool zonder aardappelen. Restje? Heerlijk op brood (op een plakje rookkaas of nepvlees).